Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites www.bets.zone Read the reviews and compare sites to quickly discover the perfect account for you.
Home / Previous Questions / UPTU Previous Year Question Paper 2014 Model Test Paper With Answer PDF

UPTU Previous Year Question Paper 2014 Model Test Paper With Answer PDF

UPTU Previous Year Question Paper 2014

UPTU Previous Year Question Paper has announced for those candidates who are preparing for UPTU Exam. Applicants may get Model Test Paper with Answer in PDF through online mode.

Every year UPTU conducts a state level entrance exam as Uttar Pradesh State Entrance Examination (UPSEE) for admission in engineering course.

Candidates who are going to appear in exam they need accurate syllabus & pattern for preparation. Aspirants can prepare well by solving the UPTU UPSEE Previous Year Question paper.

Portalforjobs.com is providing Previous Year Question with answer in below section which will definitely help aspirants for better preparation.

UPTU Previous Year Question with Answer

Question: 1. Radiocarbon is produced in the atmosphere as a result of

1) Collision between fast neutrons and nitrogen nuclei present in the atmosphere

2) Action of ultraviolet light from the sun on atmospheric oxygen

3) Action of solar radiations particularly cosmic rays on carbon dioxide present in the atmosphere

4) Lightning discharge in atmosphere

Answer:1) collision between fast neutrons and nitrogen nuclei present in the atmosphere

Question: 2. Siphon will fail to work if

1) The densities of the liquid in the two vessels are equal

2) The level of the liquid in the two vessels are at the same height

3) Both its limbs are of unequal length

4) the temperature of the liquids in the two vessels are the same

Answer: 2) the level of the liquid in the two vessels are at the same height

Question: 3. Sound waves in air are

1) Transverse

2) Longitudinal

3) Electromagnetic

4) polarized

Answer: 2) longitudinal

Question: 4. Find the maximum velocity for the overturn of a car moving on a circular track of radius 100 m. The co-efficient of friction between the road and tyre is 0.2

1) transverse

2) longitudinal

3) electromagnetic

4) polarised

Answer: 2) longitudinal

Question: 5. Of the following properties of a wave, the one that is independent of the other is its

1) amplitude

2) velocity

3) wavelength

4) frequency

Answer: 1) amplitude

Question: 6. Moment of inertia is

1) vector

2) scalar

3) phasor

4) tensor

Answer: 4) tensor

Question: 7. Of the following natural phenomena, tell which one known in Sanskrit as ‘deer’s thirst’?

1) Rainbow

2) Earthshine

3) Halo

4) Mirage

Answer: 4) Mirage

Question: 8. The number of moles of solute present in 1 kg of a solvent is called its

1) molality

2) molarity

3) normality

4) formality

Answer: 1) molality

Question: 9. The metallurgical process in which a metal is obtained in a fused state is called

1) smelting

2) roasting

3) Calcinations

4) Froth floatation

Answer: 1) smelting

Question: 10. The main use of salt in the diet is to

1) make the taste of food better

2) produce in small amounts the hydrochloric acid required for the digestion of food

3) ease the process of cooking

4) increase the solubility of food particles in water

Answer: 2) produce in small amounts the hydrochloric acid required for the digestion of food

Question: 11. The monomer of polythene is

1) vinyl chloride

2) ethylene

3) ethyl alcohol

4) None of the above

Answer: 2) ethylene

Question: 12. The luster of a metal is due to

1) its high density

2) its high polishing

3) its chemical inertness

4) presence of free electrons

Answer: 4) presence of free electrons

Question: 13. The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:

1) 15

2) 16

3) 18

4) 25

Answer: 2) 16

Question: 14. A vendor bought toffees at 6 for a rupee. How many for a rupee must he sell to gain 20%?

1) 3

2) 4

3) 5

4) 6

Answer: 3) 5

Question: 15. The average of 20 numbers is zero. Of them, at the most, how many may be greater than zero?

1) 0

2) 1

3) 10

4) 19

Answer: 4) 19

Question: 16. A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is:

1) Rs. 650

2) Rs. 690

3) Rs. 698

4) Rs. 700

Answer: 3) Rs. 698

Question: 17. How much time will it take for an amount of Rs. 450 to yield Rs. 81 as interest at 4.5% per annum of simple interest?

1) 3.5 years

2) 4 years

3)5 years

4) 4.5 years

Answer: 2) 4 years

Question: 18. A sum of Rs. 12,500 amounts to Rs. 15,500 in 4 years at the rate of simple interest. What is the rate of interest?

1) 3%

2) 4 %

3)5 %

4) 6%

Answer: 4) 6%

Question: 19. A man took loan from a bank at the rate of 12% p.a. simple interest. After 3 years he had to pay Rs. 5400 interest only for the period. The principal amount borrowed by him was:

1) Rs. 2000

2) Rs. 10,000

3) Rs. 15,000

4) Rs. 20,000

Answer: 3) Rs. 15,000

Question: 20. What will be the ratio of simple interest earned by certain amount at the same rate of interest for 6 years and that for 9 years?

1) 1 : 3

2) 1 : 4

3) 2 : 3

4) Data inadequate

Answer: 3) 2 : 3

Latest UPTU Updates – Check Here

UPTU Online Application Form 2014 UPTU Date Sheet 2014
UPTU Fee Structure 2014 UPTU Scholarship 2014
UPTU Syllabus 2014 UPSEE Syllabus 2014
UPSEE 2014 Application Form UPSEE College Ranking 2014
UPSEE Question Paper 2014 GBTU Date Sheet 2014
UPSEE Counselling 2014 UPTU Result 2014-2015
MTU Date Sheet 2014  UPTU Cut Off Marks 2014

About chirag

Check Also

UPSEE Question Paper 2014 Previous Year Question Paper, Sample/Model

UPSEE Question Paper 2014: Applicants if you are searching for UPSEE Question Paper 2014 then ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>