Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites www.bets.zone Read the reviews and compare sites to quickly discover the perfect account for you.
Home / Previous Questions / UPSEE Question Paper 2014 Previous Year Question Paper, Sample/Model

UPSEE Question Paper 2014 Previous Year Question Paper, Sample/Model

UPSEE Question Paper 2014:

Applicants if you are searching for UPSEE Question Paper 2014 then you are at right place. Here on this page we are providing the UPSEE Previous Year Question Paper for those aspirants who are going to appear in Uttar Pradesh State Entrance Exam 2014. Aspirants can check Previous Year Question Paper, Sample/Model paper through online mode.

Large number of candidates appears every year for Uttar Pradesh State Entrance Exam (UPSEE) for taking admission in various courses such as Engineering, Management, and Pharmacy etc.

With the help of Previous Year Question Paper, Sample/Model paper, candidates can get the exact knowledge of exam pattern.

Portalforjobs.com is providing UPSEE Previous Year Question with answer in below section which will definitely help aspirants for better preparation.

UPSEE Previous Year Question with Answer:

Question:1. Radio telescopes are better than optical telescopes because

1) they can detect faint galaxies which no optical telescope can

2) they can work even in cloudy conditions

3) they can work during the day and night

4) All of the above

Answer: 4) All of the above

Question:2. Out of the following pairs, which one does not have identical dimension?

1) Moment of inertia and moment of a force

2) Work and Torque

3) Angular momentum and Planck’s constant

4) Impulse and Momentum

Answer: 1) Moment of inertia and moment of a force

Question: 3. Light from the star, Alpha Centauri, which is nearest to the earth after the sun, reaches the earth in

1) 4.2 seconds

2) 42 seconds

3) 4.2 years

4) 42 years

Answer: 3) 4.2 years

Question: 4. Supersonic plane fly with the speed

1) less than the speed of sound

2) of sound

3) greater than the speed of sound

4) of light

Answer: 3) greater than the speed of sound

Question: 5. Mach number is used in connection with the speed of

1) sound

2) aircraft

3) spacecraft

4) ships

Answer: 2) aircraft

Question: 6. O2 released in the process of photosynthesis comes from

1) CO2

2) water

3) sugar

4) pyruvic acid

Answer: 2) water

Question: 7. Placenta is the structure formed

1) by the union of foetal and uterine tissue

2) by foetus only

3) by fusion of germ layers

4) None of these

Answer: 1) by the union of foetal and uterine tissue

Question: 8. Phloem is a tissue found in

1) reproductive organs of animals

2) plants

3) insects

4)

Answer: 1) by the union of foetal and uterine tissue

Question: 9. Which statement about work is true?

1)A force can only do work if it points in the same direction as the displacement.

2) Only the component of a force parallel to the displacement does work.

3)The component of a force perpendicular to the displacement does positive work.

4) Only the net force on an object does any work.

Answer: 2) Only the component of a force parallel to the displacement does work.

Question: 10. A box is lifted vertically 1.5 m and is then held there. The box has weight 100 N. Ignore frictions.

1. How much work is being done in holding the box in this elevated position?

 1) 150 J

 2)More than 150 J.

 3)Less than 150 J.

 4) No work is being done.

Answer: 4) No work is being done.

Question: 11. How much work was done by the lifting force as the box was raised the 1.5 m?

1) 150 J

2) More than 150 J.

3) Less than 150 J.

4) No work was done.

Answer: 1) 150 J

Question: 11. Now suppose that there is some friction with the air as the box is raised. How much work was done by the lifting force as the box was raised the 1.5 m?

1) 150 J

2) More than 150 J.

3) Less than 150 J.

4)No work was done.

Answer: 2) More than 150 J.

Question: 12. A woman pulls a crate up a rough inclined plane at a constant speed. Which statement is not true?

1) The work done on the object by gravity is zero.

2)The gravitational PE of the crate is increasing.

3) The work done by the net force acting on the crate is zero.

4) The work done on the crate by the normal force of the plane on the crate is zero.

Answer: 1) The work done on the object by gravity is zero.

Question: 7. Of the following natural phenomena, tell which one known in Sanskrit as ‘deer’s thirst’?

1) Rainbow

2) Earthshine

3) Halo

4) Mirage

Answer: 4) Mirage

Question: 8. The number of moles of solute present in 1 kg of a solvent is called its

1) molality

2) molarity

3) normality

4) formality

Answer: 1) molality

Question: 9. The metallurgical process in which a metal is obtained in a fused state is called

1) smelting

2) roasting

3) Calcinations

4) Froth floatation

Answer: 1) smelting

Question: 10. The main use of salt in the diet is to

1) make the taste of food better

2) produce in small amounts the hydrochloric acid required for the digestion of food

3) ease the process of cooking

4) increase the solubility of food particles in water

Answer: 2) produce in small amounts the hydrochloric acid required for the digestion of food

Question: 11. The monomer of polythene is

1) vinyl chloride

2) ethylene

3) ethyl alcohol

4) None of the above

Answer: 2) ethylene

Question: 12. The luster of a metal is due to

1) its high density

2) its high polishing

3) its chemical inertness

4) presence of free electrons

Answer: 4) presence of free electrons

Question: 13. The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:

1) 15

2) 16

3) 18

4) 25

Answer: 2) 16

Question: 14. A vendor bought toffees at 6 for a rupee. How many for a rupee must he sell to gain 20%?

1) 3

2) 4

3) 5

4) 6

Answer: 3) 5

Question: 15. The average of 20 numbers is zero. Of them, at the most, how many may be greater than zero?

1) 0

2) 1

3) 10

4) 19

Answer: 4) 19

Question: 16. A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is:

1) Rs. 650

2) Rs. 690

3) Rs. 698

4) Rs. 700

Answer: 3) Rs. 698

Question: 17. How much time will it take for an amount of Rs. 450 to yield Rs. 81 as interest at 4.5% per annum of simple interest?

1) 3.5 years

2) 4 years

3)5 years

4) 4.5 years

Answer: 2) 4 years

Question: 18. A sum of Rs. 12,500 amounts to Rs. 15,500 in 4 years at the rate of simple interest. What is the rate of interest?

1) 3%

2) 4 %

3)5 %

4) 6%

Answer: 4) 6%

Question: 19. What will be the ratio of simple interest earned by certain amount at the same rate of interest for 6 years and that for 9 years?

1) 1 : 3

2) 1 : 4

3) 2 : 3

4) Data inadequate

Answer: 3) 2 : 3

Question: 20. A man took loan from a bank at the rate of 12% p.a. simple interest. After 3 years he had to pay Rs. 5400 interest only for the period. The principal amount borrowed by him was:

1) Rs. 2000

2) Rs. 10,000

3) Rs. 15,000

4) Rs. 20,000

Answer: 3) Rs. 15,000

You Might Be Interested In:

UPTU Online Application Form 2014 UPTU Date Sheet 2014
UPTU Fee Structure 2014 UPTU Scholarship 2014
UPTU Syllabus 2014 UPTU Previous Year Question Paper
UPSEE 2014 Application Form UPSEE Syllabus 2014
UPSEE College Ranking 2014 GBTU Date Sheet 2014
UPSEE Counselling 2014 UPTU Result 2014-2015
MTU Date Sheet 2014  UPTU Cut Off Marks 2014

About chirag

Check Also

CMS Exam 2015 UPSC CMS Notification Online Application Form upsc.gov.in

CMS Exam 2015 Union Public Service Commission is going to conduct CMS Exam 2015 in ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>