Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites www.bets.zone Read the reviews and compare sites to quickly discover the perfect account for you.
Home / Previous Questions / SSC MTS Previous Papers – Questions With Solved Answers Download Hindi

SSC MTS Previous Papers – Questions With Solved Answers Download Hindi

Candidates who are preparing for SSC MTS Exam they need previous year paper for practicing in exam. Aspirant can easily download Questions with Solved Answers in Hindi through the below mentioned link

Staff Selection Commission conducted SSC Multi-Tasking Staff Examination to recruit candidates in its department. Previous Years Question Papers for SSC Multitasking Recruitment Examination are very useful to those applicants who are going to appear for it.

Portalforjobs.com is providing SSC MTS Previous Papers with solution which will definitely help candidates for performing well in exams.

Questions With Solved Answers

Ques: 1.In the number 7524693, how many digits will be as far away from the beginning of the number if arranged in ascending order as they are in the number?

(a) None

(b) One

(c) Two

(d) Three

(e) More than three

Answer: (b) One

Ques: 2. In a certain code SOLDIER is written as JFSCRNK. How is GENIOUS written in that code?

(a) PVTHHFO

(b) PVTHFDM

(c) PVTHMDF

(d) TVPHFDM

(e) None of these

Answer:  (b) PVTHFDM

Ques.3. BG: L7 : : A%

(a) EK

(b) DF

(c) KF

(d) FK

(e) None of these

Answer: (d) FK

Ques: 4. Choose the word which is most OPPOSITE in meaning of the word raucous

(a) strident

(b) harsh

(c) rough

(d) unprecedented

(e) soft

Answer: (e) soft

Ques: 5.(447.22)2 =?

(a) 200000

(b) 210000

(c) 220000

(d) 230000

Answer: (a) 200000

Ques: 6. How many such pairs of letters are there in the word ELEVATION; each of which have as many letters between them in the word as they have between them in the English alphabet?

(a) None

(b) One

(c) Two

(d) More than three

Answer: (d) More than three

Ques: 7. What is 35% of 42% of 6/7th of 500?

(a) 36

(b) 44

(c) 52

(d) None of these

Answer: (d) None of these

Ques: 8. The product of two successive numbers is 9506.Which is the smaller of the two numbers?

(a) 96

(b) 97

(c) 98

(d) 99

Answer: (b) 97

Ques: 9. On which of the following day “World Consumer Right Day” observed?

(a) 12 March

(b) 15 March

(c) 21 April

(d) 15 April

Answer: (b) 15 March

Ques: 10. Battle field of the ‘Plasi’ is located at

(a) W.Bengal

(b) Gujarat

(c) Bihar

(d) Orissa

Answer: (a) W.Bengal

Ques: 11.  According to recent IMF forecast, by what percent global output will contract this year?

(a) 0.5%

(b) 1.3%

(c) 1.6%

(d) 1%

Answer: (b) 1.3%

Ques: 12. In which of the following country’s battle zone has India, the only country, sends a team of doctors and provided medicines?

(a) Sri Lanka

(b) )Myanmar

(c) Pakistan

(d) Iraq

Answer: (a) Sri Lanka

Ques: 13. By what percent has government reduced the central excise duty which was 10% before?

(a) 6%

(b) 5%

(c) 9%

(d) 8%

Answer: (d) 8%

Ques: 14. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group which is the one that does not belong to that group?

(a) Gold

(b) Silver

(c) Platinum

(d) Mercury

Answer: (d) Mercury

Ques: 15. The positions of how many digits in the number 7136985 will remain unchanged when the digits are rearranged in ascending order?

(a) One

(b) Two

(c) Three

(d) Four

Answer: (b) Two

Ques: 16. If + means -, – means ÷, ÷ means × and × means +, what is the value of 125 – 5 × 10 ÷ 13 + 28 =?

(a) 129

(b) 127

(c) 149.15

(d) 150

Answer: (b) 127

Ques: 17. Who has written the book, ‘India’s Century’?

(a) P.Chidambaram

(b) Kamalnath

(c) Amartya Sen

(d) PranavMukherjee

Answer: (b) Kamalnath

Ques: 18. Which of the following bank has started the first biometric ATM in India?

(a) Punjab National Bank

(b) State Bank of India

(c) Bank of Baroda

(d) Oriental Bank of Commerce

Answer: (a) Punjab National Bank

 Ques: 19. In which country will the National Bank of Pakistan(NBP)open its first branch?

(a) India

(b) China

(c) Bhutan

(d) Bangladesh

Answer: (a) India

Ques: 20. International Conference on T.B held on?

(a)Geneva

(b) Vienna

(c) Singapore

(d) Cape Town

Answer: (b) Vienna

Upcoming Updates & Preparation Material regarding SSC Multitasking

SSC Multitasking Notification SSC Multitasking Books

SSC Multitasking Syllabus

Online Quiz for SSC

SSC Eligibility Criteria

SSC MTS Model Papers

Paper 1 Download PDF
Paper 2 Download PDF
Paper 3 Download PDF

 Note: You can Download SSC MTS Previous Papers With Answers PDF directly from the link.

About chirag

Check Also

UPSEE Question Paper 2014 Previous Year Question Paper, Sample/Model

UPSEE Question Paper 2014: Applicants if you are searching for UPSEE Question Paper 2014 then ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>