Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites www.bets.zone Read the reviews and compare sites to quickly discover the perfect account for you.
Home / Previous Questions / SSC CGL Question Paper 2014 With Answer Previous Year Sample Paper PDF

SSC CGL Question Paper 2014 With Answer Previous Year Sample Paper PDF

SSC CGL Question Paper 2014:

Aspirants who are going to appear in SSC CGL exam 2014 they require Previous Year Sample Paper to collect knowledge of exact exam Pattern. Contenders can get SSC CGL Question Paper With Answer in PDF form in the below section.

Eligible aspirants who filled the SSC CGL application form 2014 now they need Sample paper and previous year paper for preparation well in exams.

Applicants can check Question Paper with Answer from the below section which is tuned by the team of portalforjobs.com

SSC CGL Previous year Question Paper with answer:

Ques: 1. An optimist thinks that all _____ well with the world.

(1) shall

(2) will be

(3) is

(4) was

Answer: (3) is

Ques: 2. Who has been appointed the Governor of RBI after the retirement of Shri Y.V.

Reddy?

(1) Dr. Indra Rangarajan

(2) Dr. Dilip Sanghvi

(3) Dr. Vijay L. Kelkar

(4) Shri D. Subbarao

Answer: (4) Shri D. Subbarao

Ques: 3. AGMARK is

(1) a cooperative for egg production

(2) regulated agricultural market

(3) farmers cooperative

(4) a quality guarantee stamp for commodities

Answer: (4) a quality guarantee stamp for commodities\

Ques: 4. Mumps is viral disease thta c inflammation of :

(1) Parotid gland

(2) Sublingual gland

(3) Submaxillary gland

(4) infra-orbital gland

Answer: (1) Parotid gland

Ques: 5. The Monetary Policy in India is formulated by

(a) Central Government

(b) Reserve Bank of India

(c) Industrial Financial Corporation of India

(d) Industrial Development Bank of India

Answer: (b) Reserve Bank of India

Ques: 6. What is the maximum life of an ordinance promulgated by the president?

(1) Five month

(2) Four month

(3) Three month

(4) Six month

Answer: (4) Six month

Ques: 7. The land of maximum biodiversity is

(1) Tropical

(2) Temperate

(3) Monsoonal

(4) Equatorial

Answer: (1) Tropical

Ques: 8. In the modern world, the _____ of change and scientific innovation is unusually

rapid.

(1) requirement

(2) fantasy

(3) pace

(4) Context

Answer: (3) pace

Ques: 9. Soil erosion on hill slopes can be checked by

(1) Contour Ploughing

(2) Strip Cropping

(3) Terrace Cultivation

(4) Aforestation

Answer: (3) Terrace Cultivation

Ques: 10. Ratio of the principal and the amount after 1 yr is 10 :12. Then the rate of

interest per annum is

(1) 12%

(2) 16%

(3) 18%

(4) 20%

Answer: (4) 20%

Ques: 11. The cost of an article worth Rs.100 is increased by 10% first and again increased by 10%. The total increase in rupees is

(a) Rs.20

(b) Rs.21

(c) Rs.110

(d) Rs.121

Answer: (b) Rs.21

Ques: 12. If the cost price is 95% of the selling price, what is the profit per cent?

(1) 4

(2) 4.75

(3) 5

(4) 5.26

Answer: (4) 5.26

Ques: 13. The ratio of the radii of two circles is 1 : 2, then the ratio of their areas is

(1) 1 : 2

(2) 2 : 1

(3) 1 : 4

(4) 4 : 5

Answer: (3) 1 : 4

Ques: 14. Which one of the following IT Company started its exclusive delivery centre for

Aerospace and defence in Toulouse in France?

(1) TCS

(2) Wipro

(3) Mahindra Satyam

(4) HCL

Answer: (3) Mahindra Satyam

Ques: 15. If the cost price is 95% of the selling price, what is the profit per cent?

(1) 4

(2) 4.75

(3) 5

(4) 5.26

Answer: (4) 5.26

Ques: 16. If toys are bought at Rs 5 each and sold at Rs 4.50 each, then the loss is

(1) 10%

(2) 11%

(3) 12%

(4) 13%

Answer: (1) 10%

Ques: 17. Audi, the luxury car maker, launched an all new version of A4 in the Indian

market on 4 May 2012. Audi is a _ _ _ _ _ _ car maker?

(a) French

(b) Italian

(c) German

(d) Korean

Answer: (c) German

Ques: 18. In what year was the first recorded Olympic Games held?

(a) 666 BC

(b) 676 BC

(c) 776 BC

(d) 766 BC

Answer: (c) 776 BC

Ques: 19. ‘Pusa Nanha’is a variety of

(1) Apple

(2) Orange

(3) Pineapple

(4) Papaya

Answer: (4) Papaya

Ques: 20. The Unprecedented economic growth of China has ________ worldwide attention.

(1) attracted

(2) proposed

(3) neither

(4) perceived

Answer: (1) attracted

Gather Informative Links regarding SSC CGL

SSC CGL Notification SSC Interview Tips (CGL)
SSC CGL Selection Procedure SSC Schedule/ Calendar
SSC CGL Syllabus SSC Books

About chirag

Check Also

UPSEE Question Paper 2014 Previous Year Question Paper, Sample/Model

UPSEE Question Paper 2014: Applicants if you are searching for UPSEE Question Paper 2014 then ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>