Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites www.bets.zone Read the reviews and compare sites to quickly discover the perfect account for you.
Home / Previous Questions / Railway Question Paper | RRB / RRC Previous Year Papers With Solution PDF

Railway Question Paper | RRB / RRC Previous Year Papers With Solution PDF

Railway Question Paper:

Job seekers who are going to appear in railway exams they need RRB/RRC previous year Railway Question Paper for qualifying in exams. Aspirants can get Papers With Solution in PDF form from the below section.

Railway Recruitment Board (RRB) conducts written exams for recruitment of various posts like Motor man, Assistant Station Master and Assistant Loco Pilot and many more.

RRB conducts railway exam into two sections Technical Cadre & Non Technical cadre. 12th/Graduation/ post graduation degree holder are eligible to apply Railway jobs.

Aspirants who are preparing for railway jobs they need question paper for studying well. In the below section we are providing Previous Year question With Solution which will definitely helps you.

Question Paper Pattern:

The Technical and Non-technical examinations are composed of five major parts-

  • General Knowledge
  • General English
  • Mathematics
  • General Intelligence
  • Physiological Test

Ques: 1. Which of the following countries the biggest producer of Milk?

(a)Pakistan

(b)Australia

(c)America

(d)India

Answer: (d) India

Ques: 2. LO:PK: : IT: ?

(a)GT

 (b)SH

(c)MN

(d)FU

Answer: (c)MN

Ques: 3.Find the value of 15*8

 (a)40

 (b) 800

 (c) 8

 (d)0

Answer: (a) 40

Ques: 4. Pointing to a photograph of a boy Suresh said, “He is the son of the only son of my mother.” How is Suresh related to that boy?

 (a) Brother

 (b) Uncle

 (c) Cousin

 (d) Father

Answer: (d) Father

Ques: 5. Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, … What number should come next?

(a) 7

(b) 10

 (c) 12

(d) 13

Answer: (b) 10

Ques: 6. Introducing a boy, a girl said, “He is the son of the daughter of the father of my uncle.” How is the boy related to the girl?

(a) Brother

(b) Nephew

(c) Uncle

 (d) Son-in-law

Answer: (a) Brother

Ques: 7. A, P, R, X, S and Z are sitting in a row. S and Z are in the centre. A and P are at the ends. R is sitting to the left of A. Who is to the right of P ?

(a) A

(b) S

(c) X

(d)Z

 Answer: (b) S

Ques: 8.Synonyum of the word CORPULENT

(a) Lean

(b) Gaunt

(c) Emaciated

(d) Obese

Answer: (d) Obese

Ques: 9. choose the word which best expresses the meaning of ALERT

(a) Energetic

(b) Observant

(c) Intelligent

(d) Watchful

Answer: (d) Watchful

Ques: 10. Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, … What number should come next?

(a)12

 (b) 14

 (c) 27

 (d) 53

Answer: (b) 14

Ques: 11. The workers are hell bent at getting what is due to them.

(a) hell bent on getting

 (b) hell bent for getting

(c) hell bent upon getting

(d) No improvement

Answer: (c) hell bent upon getting

Ques: 12.Find the correctly spelt words.

 (a) Efficient

 (b) Treatmeant

 (c) Beterment

 (d) Employd

Answer: (a) Efficient

Ques: 13. For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

 (a) Physics and Chemistry

 (b) Physiology or Medicine

 (c) Literature, Peace and Economics

 (d) All of the above

Answer: (d) All of the above

Ques: 14. FFC stands for

(a) Foreign Finance Corporation

(b) Film Finance Corporation

(c) Federation of Football Council

 (d) None of the above

Answer: (b) Film Finance Corporation

Ques: 15. Golf player Vijay Singh belongs to which country?

(a)USA

 (b) Fiji

 (c) India

 (d) UK

Answer: (b) Fiji

Ques: 16. Which of the following is used in pencils?

(a) Graphite

 (b) Silicon

 (c) Charcoal

 (d) Phosphorous

Answer: (a) Graphite

Ques: 17. Odometer is to mileage as compass is to

(a) speed

 (b) hiking

 (c) needle

 (d) Direction

Answer: (d) Direction

Ques: 18. Cup is to coffee as bowl is to

(a) Dish

 (b) soup

 (c) spoon

 (d) food

Answer: (b) soup

Ques: 19. Optimist is to cheerful as pessimist is to

(a) gloomy

 (b) mean

 (c) petty

 (d) helpful

Answer: (a) gloomy

Ques: 20. Deepak said to Nitin, “That boy playing with the football is the younger of the two brothers of the daughter of my father’s wife.” How is the boy playing football related to Deepak?

(a) Son

 (b) Brother

 (c) Cousin

 (d) Brother-in-law

Answer:  (b) Brother

Upcoming Railway Notifications

Railway Recruitment/ Jobs Railway Exam Pattern
Railway Exam Eligibility Criteria Railway Exam Preparation Books
List of RRB in India Career in Indian Railways
Best Railway Coaching Centres Railway Employee Salary Details
Railway Selection Process Indian Railway Quiz

RRB Previous years solved paper

RRB Asst. Loco Pilot & Technician
Paper 1 Download PDF
Paper 2 Download PDF
Paper 3 Download PDF

About chirag

Check Also

UPSEE Question Paper 2014 Previous Year Question Paper, Sample/Model

UPSEE Question Paper 2014: Applicants if you are searching for UPSEE Question Paper 2014 then ...

One comment

  1. thank u for information ………sir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>