Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites www.bets.zone Read the reviews and compare sites to quickly discover the perfect account for you.
Home / Previous Questions / Bank Previous Papers Free PDF Download Solved Exam Question Online

Bank Previous Papers Free PDF Download Solved Exam Question Online

Every Bank conducts its entrance exam for PO, Clerk and various posts, aspirants who want to qualify exam they need Bank Previous Papers for the preparation. Aspirants can download free Solved Exam Question paper through online mode.

Candidates who want to get placed in banking sector they must have the accurate knowledge of current affairs and many more knowledge related to bank exam.

With the help of previous year model question paper aspirants can have the knowledge of correct exam pattern. Portalforjobs.com is providing previous year questions with answer in the below section.

Bank Previous year Question & Answer:

Question: 1. Programs are exectuted on the basis of a priority number in a –

(1) Batch processing system

(2) Multiprogramming

(3) Time sharing

(4) Real Time

Answer: (2) Multiprogramming

Question: 2. IC are classified on the basis of –

(1) Manufacturing company

(2) Type of computer

(3) Number of transistors

(4) Name of computer

Answer: (3) Number of transistors

Question: 3. machine language –

(1) Is the language is which programs were first written

(2) is the only language understood by the computer

(3) differs from one type of computer to another

(4) All of these

Answer: (2) is the only language understood by the computer

Question: 4. The Chief Minister is appointed by

(1) President of India

(2) Chief Justice of High Court

(3) Governor

(4) President of the Party

Answer: (3) Governor

Question: 5. Which one of the following battles led to the foundation of the Mughal rule at

Delhi ?

(1) Third Battle of Panipat

(2) Second Battle of Panipat

(3) Battle of Haldighati

(4) First Battle of Panipat

Answer: (4) First Battle of Panipat

Question: 6. Who prepares the topographical maps of India?

(1) Geological Survey of India

(2) Survey of India

(3) Defense Ministry

(4) Geographical Survey of India

Answer: (2) Survey of India

Question: 7. Who among the following was not a physician ?

(1) Sushruta

(2) Charaka

(3) Charavaka

(4) Dhanvantari

Answer: (3) Charavaka

Question: 8. The first Indian woman to get an Olympic medal is

(1) P.T. Usha

(2) Karnam Malleswari

(3) Ashwani Nachappa

(4) Usha Sachdev

Answer: (2) Karnam Malleswari

Question: 9. Thomas Cup is associated with which game / sports?

(1) Hockey

(2) Football

(3) Basketball

(4) Badminton

Answer: (4) Badminton

Question: 10. Nehru Trophy is associated with:

(1) Hockey

(2) Football

(3) Kabaddi

(4) Table Tennis (Women)

Answer: (2) Football

Question: 11. The first country to legalize medically assisted suicide is:

(1) Australia

(2) United States

(3) Netherlands

(4) Switzerland

Answer: (3) Netherlands

Question: 12. A alone can do a piece of work in 6 days and B alone in 8 days. A and B

undertook to do it for Rs. 3200. With the help of C, they completed the work in 3 days. How

much is to be paid to C?

(1)Rs. 375

(2)Rs. 400

(3)Rs. 600

(4)Rs. 800

Answer: (2) Rs. 400

Question: 13. Who has been appointed as the Federal Chief Information Officer at the White

House?

(1) Neelam Kapoor

(2)Sandip Patel

(3)Sonal Shah

(4)VivekKundra

Answer: (4)Vivek Kundra

Question: 14. 120, 99, 80, 63, 48, ?

(1)35

(2)38

(3)39

(4)40

Answer: (1)35

Question: 15. Introducing a boy, a girl said, “He is the son of the daughter of the father of my uncle.” How is the boy related to the girl?

(1) Brother

(2) Nephew

(3) Uncle

(4) Son-in-law

Answer: (1) Brother

Question: 16. If A is the brother of B; B is the sister of C; and C is the father of D, how D is

related to A?

(1) Brother

(2) Sister

(3) Nephew

(4) Cannot be determined

Answer: (4) Cannot be determined

Question: 17. Choose the word which best expresses the meaning of CANNY

(1) Obstinate

(2) Handsome

(3) Clever

(4) Stout

Answer: (3) Clever

Question: 18. This book is quite similar……

(1) with the “Treasure Island”

(2) of that film we saw at school

(3) to the one I read last week

(4) than a story told by our teacher

Answer: (3) to the one I read last week

Question: 19. I haven’t eaten an apple …… a long while.

(1) from

(2) since

(3) for

(4) until

Answer: (3) for

Question: 20. 125, 80, 45, 20,?

(1) 5

(2) 8

(3) 10

(4) 12

Answer: (1) 5

Check Upcoming Bank Jobs And Latest Preparation Stuff from the below links:

 Best Coaching Institutes Bank Jobs For Graduates
Bank Exam Model Question Paper Bank Interview Questions and Answers
Bank Exam Preparation Tips Salary & Bond in Banks
IBPS Study Material Bank syllabus/ Exam Pattern (PO, Clerk, SO)

 Download Bank Previous Paper by pressing the link given here.

About chirag

Check Also

UPSEE Question Paper 2014 Previous Year Question Paper, Sample/Model

UPSEE Question Paper 2014: Applicants if you are searching for UPSEE Question Paper 2014 then ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>