Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites www.bets.zone Read the reviews and compare sites to quickly discover the perfect account for you.
Home / Article / Current Affairs February 2014 PDF Question and Answers, Study Materials

Current Affairs February 2014 PDF Question and Answers, Study Materials

Current Affairs February 2014

Candidates searching for Current Affairs February 2014 are on right page. From this page you can get all the study material in PDF Questions and Answers Form.

This section is especially designed to offer you all type of current February news regarding Corporate, Sports, Science, and National etc happen in the month of February.

January Current Affairs 2014

Current affairs stand for latest news and incidents which are happening in all the circles. It engages a special importance in the life of those students who want to make their future and stand on their own feet.

Current Affairs PDF Question and Answers

In most of the entrance examinations, current affairs are to be asked in different section. So if you want to crack the entrance examination then you need to enhance your knowledge first.

Study material for Current Affairs February Month is provided below. You can fetch the latest updates 2014 in Feb Month from this page.

Some questions and answers of PDF are mentioned below. Check your knowledge with the help of these questions:

Ques1.  An airlines company completed a demonstration flight of 45 minutes that was powered by biofuel. Name the institution/firms, which were involved in creation of the biofuel that propelled the flight?

a) Airox Nigen and Alpha Biotech

b) Total and Takreer

c) Alvigor AG and AlgaeLink

d) Greon and Toakreer

Answer: (b) Total and Takreer

Ques2. An International team of 34 scientists spotted the footprints of Dinosaurs at which place of Rajasthan?

a) Karoli

b) Jaisalmer

c) Kota

d) Jaipur

Answer: (b) Jaisalmer

Ques3. The Bank of Japan (BOJ) and the Reserve Bank of India (RBI) recently agreed to expand the amount of the Bilateral Swap Agreement (BSA) to

a) 15 billion dollars

b) 35 billion dollars

c) 50 billion dollars

d) 75 billion dollars

Answer: (c) 50 billion dollars

Ques4. Who is the Chairman of Indian Space Research Organisation (ISRO)?

a) K Radhakrishnan

b) G Madhavan Nair

c) K Kasturirangan

d) U R Rao

Answer: (a) K Radhakrishnan

Ques5. The Supreme Court of India directed the Government of India to place the report of a Commission on illegal mining in Odisha and Jharkhand. Name the commission whose report has been asked to be presented?

a) Vijay Kelkar Commission

b) Narendran Commission

c) Mukherjee Commission

d) Justice Shah Commission

Answer: (d) Justice Shah Commission

Ques6. The heavy-duty rocket of ISRO, GSLV-D5, was powered by an indigenously developed engine. Name the engine?

a) LEROS engine

b) Vikas engine

c) Dream Chaser rocket engine

d) Cryogenic engine

Answer: (d) Cryogenic engine

Ques7. Indian Space Research Organisation (ISRO) recently launched its heavy-duty rocket GSLV-D5 for placing a communication satellite into the orbit. Name the satellite that was carried by GSLV-D5?

a) INSAT-3A

b) GSAT-5P

c) GSAT-14

d) GSAT-10

Answer: (c) GSAT-14

Ques8. Name the country that won the final of Hero Hockey World League 2014

a) New Zealand

b) Argentina

c) Spain

d) Netherlands

Answer: (d) Netherlands

Ques9. Manmohan Singh elected as Rajya Sabha Member from Assam for:

a) 2nd term

b) 3rd term

c) 7th term

d) 5th term

Answer: (d) 5th term

Ques10. Which launch vehicle is used during India’s first Mars Mission?

a) PSLV-C25

b) PSLV-C28

c) PSLV-C8

d) PSLV-C12

Answer: (a)

State Wise Current Affairs

Gujarat-> More Details Karnataka->More Details Kerala->More Details
Punjab->More Details Himachal Pradesh->More Details Maharashtra->More Details
Tamilnadu->More Details Bihar->More Details Assam->More Details

About Portalforjobs

Check Also

Career In Video Game Industry – Job Opportunities, Career Growth, Scope

Career In Video Game Industry Video Game lovers who are seeking career in Video Game ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>