Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites www.bets.zone Read the reviews and compare sites to quickly discover the perfect account for you.
Home / Article / Uttarakhand Current Affairs 2015 | Latest Happenings In State

Uttarakhand Current Affairs 2015 | Latest Happenings In State

Uttarakhand Current Affairs 2015

Uttarakhand which is also known as Uttaranchal, lies in the northern part of India. It is also called as “Land of the Gods” because many holy places and Hindu temples are found in the state.

Here on this page we will provide you the current affairs of Uttarakhand. All the information which is related to Uttarakhand 2015 like-disasters, current events and happenings, awards, inventions, Defence, Culture, sports, medals will be offered to you on this page.

Dear aspirants! If you want to improve your general knowledge then you must avail this opportunity. Here we will give you all the info regarding latest happenings in state.

Students you need to update yourself time to time if you want to crack the entrance examination. From this section you may fetch all the current news of Uttarakhand month wise.

Latest Happenings in State

Here, you will get all the information regarding latest happenings or events which had already held or going to be held in Uttarakhand. Along with this we will provide you all the stuff weekly or monthly as per the happenings. So you need to update yourself time to time to expand your knowledge.

Uttarakhand Current Affairs Questions With Answers

1. Where is the Sarovar Nagri in the state?

(A) Nainital

(B) Dehradun

(C) Ranikhet

(D) Badri Nath

Ans : (A)

2. At present who is the Chief Minister of Uttarakhand ?

(A) Bhagat Singh Kaushiari

(B) Narain Dutt Tiwari

(C) Nityanand Swami

(D) Matwar Singh Bhandari

Ans : (B)

3: The capital (Temporary) of Uttarakhand is—

(A) Dehradun

(B) Gairsain

(C) Nainital

(D) Kalagarh

Ans : (A)

4. Maximum female literacy in Uttarakhand l is—

(A) Nainital

(B) Dehradun

(C) Almora

(D) Garhwal

Ans : (B)

5. Which of the following dams is Sunder Lal Bahuguna opposing?

(A) Pancheshwar Dam

(B) Kisau Dam

(C) Tehri Dam

(D) Lakhwar Dam

Ans : (C)

6. The national poet Sumitra Nandan Pant was the resident of—

(A) Kausani (Almora)

(B) Nainital

(C) Bageshwar

(D) Almora

Ans : (A)

47. Who availed the longest term of Chief Minister of Uttar Pradesh, elected from Uttaranchal ?

(A) Chaudhari Charan Singh

(B) Hemwati Nandan Bahuguna

(C) Govind Ballabh Pant

(D) Narain Dutt Tiwari

Ans : (C)

48. Where has an I.I.T. in collaboration with I.I.T. Switzerland been opened?

(A) Dehradun

(B) Nainital

(C) Chamoli

(D) Almora

Ans : (B)

49. Who is the present Chief Secretary of Uttarakhand ?

(A) Sudha Rani Pandey

(B) S.K.Das

(C) B.L.Bhandari

(D) I.K.Pandey

Ans : (D)

50. Who is the present chairman of Uttarakhand Public Service Commission ?

(A) N.P.Navani

(B) Sudha Rani Pandey

(C) M.C.Bhandari

(D) Gopal Singh Nayal

Ans : (C)

This section is not only for students but also for all those who want to walk equally with the world which is growing and developing rapidly. If you want to qualify entrance examination then you need to clear general knowledge question paper. So you must have proper knowledge regarding this field.

From here you may get all the sufficient updates regarding Uttarakhand current affairs and news in different sections. The most forward looking and ambitious person can get the benefits to stay connected with us regularly.

Read top 10 current events

You May Also Check

Jobs by Qualification Jobs by State
Best Career Options Latest Current Affairs

About Portalforjobs

Check Also

Career In Video Game Industry – Job Opportunities, Career Growth, Scope

Career In Video Game Industry Video Game lovers who are seeking career in Video Game ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>