Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites www.bets.zone Read the reviews and compare sites to quickly discover the perfect account for you.
Home / Article / Bihar Current Affairs 2015 | Bihar State Latest Updates

Bihar Current Affairs 2015 | Bihar State Latest Updates

Bihar Current Affairs 2015

Bihar is largest state in East India and 13th largest by geographical size and 3rd largest state in terms of population. In this page we cover all Bihar Current Affairs 2015 happenings in this state. So you may check latest updates in this concern from below section as settled below:

State’s plain is separated into two piece by river Ganges which flow from west to east and you may get relevant information related to Bihar Current Affairs 2015 such as latest updates, which is settled below in page of portalforjobs.

Highlights of Bihar Current Affairs 2015

  • Former CM Ram Sunder Das passes away
  • Nitish Kumar sworn in as CM of Bihar for 4th time
  • Bihar Chief Minister Jitan Ram Manjhi resign
  • Rashad Hussain appointed as US Special Envoy and Coordinator
  • Bihar government announces 35% reservation for women in non-gazetted government jobs
  • Bihar Government to provide free education till PG to SC/ST and girl students
  • People from 11 countries take part in First Buddha Heritage Walk in Bihar
  • Former MoS for External Affairs Kamala Sinha passes away

From here you may see some relevant information regarding Bihar.

Capital Patna
Total Area 94,163,00 sq. kms
Number of Villages 45,103
Population 1,85,82,229
Literacy 63.82%
Official Language Hindi & Urdu

From this page you may fetch all latest updates regarding- Books and Authors, News and Research, Experiments and Inventions, Politics etc. Apart from this we will also provide current affairs for entrance examinations which help the students to qualify the exam.

Questions & Answers Related to Current Affairs

1. Which is the state with largest urban population?

A. West Bengal

B. Maharashtra

C. Kerala

D. Goa

Ans: B

2. Which of following agencies related to United Nation was in existence before the Second World War?

A. Food and Agricultural Organisation

B. International Labour Organisation

C. World Health Organisation

D. International Monetary Fund

Ans: B

3. Which of the following are the important sects of Islam?

A. Catholics and Protestants

B. Mahayana and Hinayan

C. Sunnis and Shias

D. None of the above

Ans: C

4. Where is sports stadium, Green Park, located?

A. Kanpur

B. Jamshedpur

C. Cuttack

D. Patiala

Ans: A

5. Which Bank has maximum number of branches?

A. ICICI Bank

B. HDFC Bank

C. State Bank of India

D. State Bank of Patiala

Ans: C

6. Who of following presidents of India was born in Bihar?

A. Zakir Husain

B. Neelam Sanjeeva Reddy

C. K. R. Narayanan

D. Rajendra Prasad

Ans: D

7. Which is oldest paramilitary force in country?

A. Border Security Force (BSF)

B. Assam Rifles

C. Indo-Tibetan Border Police (ITBP)

D. Coast Guard

Ans: B

8. Which is India’s largest and oldest museum?

A. Indian Museum, Kolkata

B. National Museum, New Delhi

C. Allahabad Museum

D. Salar Jung Museum, Hyderabad

Ans: A

9. When was pottery developed in Indus Valley?

A. 5000 BC

B. 6000 BC

C. 3500 BC

D. 2600 BC

Ans: C

10. Which Academy promotes and develops literature in all the 22 languages of India?

A. Sahitya Academy

B. Sangeet Natak Academy

C. Lalit Kala Academy

D. None of the above

Ans: A

Current Affairs are not only important for students but also for entire population. If you want to walk equally with today’s generation or want to know about latest happenings and trends in our world then you need to update yourself time to time.

So we will provide you all latest news and events which are going to take place in Bihar state. It helps you to expand your general Knowledge. Current affairs are not only asked in competitive exams but also in recruitment and interviews also. So this section is also important for job seekers.

We will update this page of current news soon when we get any latest and important news. To get the benefit, you need to stay here and check page at least once or twice in a week and may join us on Facebook or Google plus.

About Portalforjobs

Check Also

Career In Video Game Industry – Job Opportunities, Career Growth, Scope

Career In Video Game Industry Video Game lovers who are seeking career in Video Game ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>