Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox :

AP Current affairs 2014 | Andhra Pradesh Quiz Download PDF 2014

7, 50,000 Banking Jobs Available – Apply Now

AP Current affairs 2014:

AP Current affairs 2014 are available now for those who are preparing for Andhra Pradesh Quiz. Interested ones can easily download question and answer in PDF form from the below segment.

Current Affairs is one of the most important sections in any competitive examination. It is typical to recognize all the happenings, so for this reason we have collected some important events and happenings of Andhra Pradesh in Quiz format, so that you perceive them easily.

Here we are providing you the latest Andhra Pradesh Current Affairs, news, latest happenings, events etc on this page. This webpage is designed to provide you latest A.P. Quiz in PDF format.

Current Affairs 2014 Latest News With Question and Answers GK Updates

We update this page time-to-time. So keep connected with us and stay up to date with Andhra Pradesh Current Affairs.

Andhra Pradesh Quiz Question Answer:

Ques: 1. The first victim of the British policy of Subsidiary Alliance was___?

(A) Avadh

[B] Mewar

[C] Mysore

[D] Hyderabad

Answer: [D] Hyderabad

Ques:2. Which of the following district is called as the “Rice Bowl of Andhra Pradesh” ?

[A]Guntur

[B]Nellore

[C]East Godavari

[D]West Godavari

Answer: [C]East Godavari

Ques: 3.The Number of Indian sites in the list of World Heritage Sites is__:

[A]27

[B]28

[C]29

[D]30

Answer: [C]29

Ques: 4. At which among the following places in Andhra Pradesh, the Bhimbetka-type prehistoric settlement were found in 2012?

[A]Srikakulam

[B] Hindupur

[C] Nellore

[D] Adoni

Answer: [A]Srikakulam

Ques: 5. Which among the following states has the largest area under very dense forests in India as per State of Forests Report 2011?

[A]Arunachal Pradesh

[B]Madhya Pradesh

[C]Maharashtra

[D]Odisha

Answer: [A]Arunachal Pradesh

Ques: 6. Koyali refinery is located in which among the following states?

[A]Gujarat

[B]Andhra Pradesh

[C]Assam

[D]Tamil Nadu

Answer: [A]Gujarat

Ques: 7. U R Ananthamurthy is a eminent writer in _ :

[A]Telugu

[B]Kannada

[C]Tamil

[D]Malayalam

Answer: [B]Kannada

Ques: 8. India is a member of which of the following multilateral export control regimes?

[A]Missile Technology Control Regime

[B]Australia Group

[C]Wassenaar Group

[D]None of them

Answer: [D] None of them

Ques: 9. Which government has launched “Bhagidari”, a scheme for Citizen’s Partnership in Governance?

[A]Kerala

[B]New Delhi

[C]Maharashtra

[D]Andhra Pradesh

Answer: [B] New Delhi

Ques: 10. India’s top state in fish farming is__:

[A]Punjab

[B]Haryana

[C]Gujarat

[D]Andhra Pradesh

Answer: [A] Punjab

Ques: 11. Which is the co-official language of Andhra Pradesh?

[A]Telgu

[B]Tamil

[C]Urdu

[D]Hindi

Answer: Telgu

Ques: 12. Andhra Pradesh is India’s___________ largest state by area.

[A] Third

[B] Fourth

[C] Fifth

[D]Sixth

Answer: [B] Fourth

Ques: 13. Andhra Pradesh is bordered by___________ state  in the east.

[A] Maharashtra

[B] Chhattisgarh

[C] Odisha

[D] Bay of Bengal

Answer: [D] Bay of Bengal

Ques: 14. Andhra Pradesh is bordered by ______state to the south.

[A] Maharashtra

[B] Chhattisgarh

[C] Odisha

[D] Taminadu

Answer: [D] Taminadu

Ques: 15. Andhra Pradesh is bordered by _______state to the west

[A] Karnataka

[B] Chhattisgarh

[C] Odisha

[D] Bay of Bengal

Answer: [A] Karnataka

Ques: 16. Andhra Pradesh is India__________ largest by population.

[A] Third

[B] Fourth

[C] Second

[D]Fifth

Answer: [D]Fifth

Ques: 17. Andhra Pradesh has third longest coastline of ________among all the states of India

[A] 790 km

[B] 960 km

[C] 860 km

[D] 990 km

Answer: [B] 960 km

Ques: 18. How many major rivers run across the A.P state ?

[A] 2

[B] 3

[C] 4

[D] 5

Answer: [A] 2

Ques: 19. Telugu was made the official language by _____the king

[A] Rajaraja Narendra

[B] Prataparudra

[C] Musunuri Nayaks

[D] Vishnukundina

Answer: [D] Vishnukundina

Ques: 20. The Mauryans extended the their rule over Andhra in the __________century BC

[A] 3rd

[B] 4rth

[C] 8th

[D] 2nd

Answer: [B] 4rth

Read State Wise Current Affairs from the below Links:

Uttarakhand ->More Details Uttar Pradesh->More Details Rajasthan->More Details
Gujarat-> More Details Karnataka->More Details Kerala->More Details
Punjab->More Details Himachal Pradesh->More Details Maharashtra->More Details
Tamilnadu->More Details Bihar->More Details Assam->More Details

Get 101 % Placement After MBA - Apply Now


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>