Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox :

Current Affairs June 2014 News, sports, Quiz With Answers in PDF

7, 50,000 Banking Jobs Available – Apply Now

Current Affairs June 2014:

Current Affair of June is the most important section for those who are preparing for Quiz and competitive exams 2014.  Candidates can get Question with Answers in PDF form related to sports and many other fields.

Aspirants who want to make their career in government sector like banking, PSC, Police and other fields they need to qualify a competitive exam and every competitive exam have a necessary section of general knowledge.

General awareness is essential part of every competitive exam for cracking any competitive exam; Candidates who are doing preparations for upcoming exams they must have accurate and proper knowledge of current affair.

Portalforjobs.com is providing Question and Answers 2014 in the below section which definitely seems beneficial for candidates.

Latest Current Affairs

Question and Answers 2014

Ques: 1. Which IIT from India was ranked at the 87th position among the top 100 world

universities, under 50 years of age, published by London-based Times Higher Eductaion

(THE) magazine recently?

(A) IIT Madras

(B) IIT Bhubaneswar

(C) IIT Indore

(D) IIT Guwahati

Answer: (D) IIT Guwahati

Ques: 2. Bharat Heavy Electricals Ltd. (BHEL) has signed an agreement with which country

for setting up solar photovoltaic (PV)-based power plants in that country?

(A) Yemen

(B) Libya

(C) Cuba

(D) Brazil

Answer: (A) Yemen

Ques: 3. Geetanjali Thapa was given best actress award in 61st National Film Awards for

which film?

(A) Liar’s Dice

(B) Perariyathavar

(C) Ship Of Theseus

(D) Madras Café

Answer: (A) Liar’s Dice

Ques: 4. which famous automobile company recently recalled 31,226 of its famous models

Amaz and Brio to inspect them for a possible defect in the brake system?

(A) Maruti Suzuki

(B) Tata

(C) Honda

(D) Nissan

Answer: (C) Honda

Ques: 5. Which team is at No.1 position in the latest T20 rankings released by ICC?

(A) Srilanka

(B) India

(C) Pakistan

(D) Australia

Answer: (B) India

Online Quiz for Bank Exam

Ques: 6. Who recently won UNESCO Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2014?

(A) Reeyot Alemu

(B) Eynulla Fatullayev

(C) Ahmad Zeidabadi

(D) Ahmet Sik

Answer: (D) Ahmet Sik

Ques: 7. Missed Call Banking Facility was recently launced by which among the following

Banks?

(A) Karnataka Bank Limited

(C) Kerala Grameen Bank

(C) SBI

(D) Dena Bank

Answer: (A) Karnataka Bank Limited

Importance of General Knowledge

Ques: 8. Which Indian badminton player got bronze medal in Asian Badminton

Championship recently?

(A) P V Sindhu

(B) Ashwani Ponappa

(C) Saina Nehwal

(D) Jwala Gutta

Answer: (A) P V Sindhu

Pratiyogita Darpan Get Details
Pratiyogita Darpan May Get Details
Pratiyogita Darpan June Get Details

 Ques: 9. Which film was given award for the Best Popular Film Providing Wholesome

Entertainment in National Film Awards 2014?

(A) Jolly LLB

(B) Dhoom 3

(C) Shahid

(D) Bhaag Milkha Bhaag

Answer: (D) Bhaag Milkha Bhaag

Ques: 10. Which Airline from India is all set to join the world’s largest airline grouping

company— Star Alliance in July 2014?

(A) Indian Airlines

(B) Spcie Jet

(C) Indigo Airlines

(D) Air India

Answer: (D) Air India

Practice Test (Online Quizzes)

Reasoning Exam Preparation Give ONLINE TEST
General Knowledge Preparation Give ONLINE TEST
English Preparation Give ONLINE TEST
Computer exam Preparation Give ONLINE TEST
Personality Test Give ONLINE TEST

 

Get 101 % Placement After MBA - Apply Now


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>