Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox :

Current Affairs April 2014 | Important News and Events of the Month Hindi Pdf

Get Dream Jobs after Online Course – Apply Now

Current Affairs April 2014:

Current affairs is all time necessary for candidates who are preparing for competitive exams. Candidates, looking for Current Affairs April 2014 then your searching will end here. You can get Important News and Events of the Month from this page.

If you want government job then you have to qualify the competitive exam of the organization. Current affair is a essential part of any competitive exam, so candidates who are preparing for competitive exams they must have the knowledge of what is happening in all over India.

Portalforjobs.com is giving you the Current Affairs in PDF. Applicants must visit the below section and get latest Current Affairs Question and Answers.

Current Affairs January 2014: Get Details

Current Affairs February 2014: Get Details

Current Affairs March 2014: Get Details

Current Affairs April 2014 Question and Answer:

Ques.1-Who launched money transfer scheme?

a) Bank of India

b) State bank of India

c) Bank of Baroda

d) Punjab National bank

Answer: a) Bank of India

Ques:2-Who won senior women national title?

a)National Board

b)Mortar Board

c) Railway Sports Promotion Board (RSPB)

d) None of these

Answer: c) Railway Sports Promotion Board (RSPB)

Ques:3- Who is the first women president of Indian Journalists’ association?

a) Revati Khurana

b) Megha chawla

C)Anshima singh

d)Aditi Khanna

Answer:d) Aditi Khanna

Ques:4-What is developed by Andrew Marchese?

a)A robot that can swim like fish

b)Robot that speaks like human being

c)I-phone

d) Software

Ans: a) A robot that can swim like fish

Ques:5- Who voted as cricketer of the Generation?

a) Shahid Afridi

b)Rohit Sharma

c)Sachin Tendulkar

d)Rahul Dravid

Answer: c)Sachin Tendulkar

Ques:6- World Water Day was observed on which date with the theme Water and Energy to raise awareness of the inter-linkages between water and energy?
a)20 March 2014

b) 21 March 2014

c) 22 March 2014

d)23 March 2014

Answer: C) 22 March 2014

Latest State Wise Current Affairs

Ques:7 The World’s largest TV, was unveiled for the first time at the Texas Motor Speedway in Fort Worth, US on 21 March 2014. What name has been given to this TV?

a)Big Hoss

b) Big Plasma

c) Huge Hoss

d) Huge Plasma

Answer: a)Big Hoss

Ques:8 As per the data on FDI released by department of industrial policy and promotion (DIPP) on 20 March 2014, the foreign direct investment (FDI) grew in January 2014 by what per cent to 2.18 billion US dollar compared to January last year?

a) 0.98 %

b) 1.08 %

c) 1.50 %

d) 2.20 %

Answer: c) 1.50 %

Ques:9. The Reserve Bank of India (RBI) issued notice to banks on 19 March 2014 to take measures to counter the threat expected to arise from discontinuation of the support from Microsoft of which software from 8 April 2014?

a) Windows NT

b) Windows XP

c) Windows 7

d) Windows 8

Answer: b) Windows XP

Ques:10. Who issued a postage stamp of Noor Inayat Khan?

a)Britain Royal Mail

b)Indian Mail

c)England Mail

d)None of these

Answer: a)Britain Royal Mail

Career oriented candidates can also connect with us on Facebook or Google Plus for more information and latest updates of current affairs.

Madhya Pradesh Current Affairs 2014: Complete Details

Get 101 % Placement After MBA - Apply Now


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>