Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites www.bets.zone Read the reviews and compare sites to quickly discover the perfect account for you.
Home / Article / Top 10 MBA HR Interview Questions and Answers for Freshers

Top 10 MBA HR Interview Questions and Answers for Freshers

Top 10 MBA HR Interview Questions

In Human Resource Sector, there are wide opportunities of jobs at the desired level and HR Interview is almost the last round of selection process in any organisation. When this stage comes, the first question comes in every interviewee’s mind is what sort of questions will interviewer ask????   Tackling the questions of the interviewer and putting them in clear sentences is of course a major and challenging task especially to the freshers who have no experience in the work field.

Aspirants don’t fret!!  Portalforjob.com is here for your help. In this article, we are going to give you an idea of the commonly asked HR interview questions and answers for freshers which would help you to lessen your interview phobia.

Freshers Jobs 2013

Current Affairs 2013

Top 10 MBA HR Interview Questions and Answers

Question1. Tell me about yourself 

Answer: It is the most often asked question in interviews. Start by telling why you are well qualified for the position. Remember, always match your educational & experience qualification to what the interviewer is looking for. In other words you should give info what the interviewer needs. This is the most important thing in job hunting. Be careful that it does not seem rehearsed.

Question2. What are your greatest strengths?

Answer:  Number of answers are good to give, but in positive manner. Some good instances are:

About your manner of solving problem, ability to work hard, what are your priority, ability of focus, professional expertise, leadership skills, positive attitude etc.

Question3. Do you have any blind spots?

Answer: Disguise your strength as a weakness. Beware this is an eliminator question, designed to shorten the candidate list.

Question4.  Why should I hire you?

Answer: Try to know the interviewer’s greatest needs and demands, this question will help you in achieving over other candidates and give him best facts for hiring you than someone else.

Question5. Why did you leave your last job?

Answer:  Always answer in a positive manner regarding reason. Never talk ill of your previous organization. If you do, you will cut a sorry figure. Give suitable reasons for leaving last job.

Question6.  Where do you see yourself five years from now?

Answer: Don’t be too specific. Make assure interviewer that you wanna make a long-term commitment with the organisation and this is the exact position you are looking for.

Question7.  Describe your management style?

Answer:  Tell about some common labels as  progressive or consensus etc. can have several meanings or descriptions depending on which management expert you listen to. The situational style is safe, and fits to all.

Question8.  Are you a team player?

Answer:  Of course, I’m a team player. Always say this and should have examples ready. Specifics that and tell that you often perform for the good of the team rather than mean is good evidence of your team attitude.

Question9.  How would you be an asset to our organization?

Answer:  Highlight and let them know about your  strengths that you bring to the table. This is the exact question where you can win their heart and with confidence with which you say it.

Question10.  Do you have any questions for me?

Answer:  Always have some questions prepared for the interviewer. How soon will I be able to be join? etc

Note: More information regarding MBA, HR syllabus, questions, format of exam, practice paper, latest notification etc. Keep browsing our website which is www.portalforjob.com .

 

About Portalforjobs

Check Also

JEE Main Question Paper 2015 in Hindi/English Previous Year Pdf Download

JEE Main Question Paper 2015 Central Board of Secondary Education conducts Joint Entrance Examination every ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>