Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox :

Bank Exam GK Questions and Answers 2014 (English / Hindi) PDF Download

7, 50,000 Banking Jobs Available – Apply Now

Bank Exam GK Questions and Answers

Most searching & demanding sector is only Bank. Job seekers are choosing career in Bank Jobs. On this page, we are giving the Bank Exam GK Questions of 2014. Portalforjobs.com made an easily downloaded PDF of Bank Exam question of general knowledge with answers. These questions are for both students who take the exam in Hindi & English.

Like Bank exams preparation stuff, our portal gives other competitive exams questions and answers like UPSC, RPSC, SSC, etc. Every Job finder knows that General Knowledge is the compulsory subject of the every competition exam. Here you will find General Knowledge questions from current affairs of 2014. This GK Quiz of questions will help in Bank Exam.

Some important questions from the Bank exams GK PDF are given below for your preparation.

Know the importance of GK

Know GK about sports

1. When did the Headquarters of Reserve Bank of India (RBI) moved to Mumbai?

(A) 1950

(B) 1948

(C) 1937

(D) 1935

Answer: 1937

2. Who is the new Prime Minister of Hungry ?

(A) Victor Orban

(B) Gorden Bajnai

(C) Jeno Fock

(D) Ference Gyurcsany

Answer: Gorden Bajnai

3. Ammonia is a compound of hydrogen with

(A) Oxygen

(B) Nitrogen

(C) Helium

(D) None of these

Answer: Nitrogen

4. What is the name of party of Nawaz Sharif (Prime Minister of Pakistan)?

(A) PLM-N

(B) PMLP-N

(C) PML-N

(D) PMNL-N

Answer: PML-N

5. Who was the chairman of IPL resigned after spot fixing scandal?

(A) Priyank Tyagi

(B) Rajeev Shukla

(C) Abhilash Singh

(D) Arjun Singh Chauhan

Answer: Rajeev Shukla

6. Which state will host the 35th national games in 2014?

(A) Kerala

(B) Uttar Pradesh

(C) Uttarakhand

(D) Delhi

Answer: Kerala

7. Who will be next Prime Minister of the Czech RepublicMs?

(A) Petr Rada

(B) Dušan Uhrin

(C) Michal Bílek

(D) Miroslava Nemcova

Answer: Miroslava Nemcova

8. Paleontology is a branch of science that deals with the

(A) Behavior of animals

(B) Origin and growth of plants

(C) The forms of life as revealed by fossils of animals or plants

(D) Formation of new stars

Answer: the forms of life as revealed by fossils of animals or plants

Get 101 % Placement After MBA - Apply Now


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>