Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites www.bets.zone Read the reviews and compare sites to quickly discover the perfect account for you.
Home / Article / NDA Previous Year Question Paper, Sample/Model Paper With Answers Online

NDA Previous Year Question Paper, Sample/Model Paper With Answers Online

Dear aspirants as we all know that entrance examination for National Defence Academy (NDA) is conducted every year by Union Public Service Commission (UPSC). For your help NDA Previous Year Question Paper are provided on this page.

Lots of job seekers apply for the same but only few got selected. Reason for not selection can be many. It could be lack of knowledge of the study material and exam pattern etc. Get NDA Syllabus for the preparation of entrance exam.

So friends in this section we are providing you information and the type of question which often comes in the entrance test. Going through this post will help you to get an idea about the NDA Sample Question Paper 2015.

For more details about NDA Question Paper, you may kindly visit our web portal which is education.portalforjobs.com. Fill NDA Application Form to get admission in Military Schools.

NDA Exam pattern

NDA Exam is divided into two sections: Part-A & Part-B.

  • Part-A contains questions related to Maths.
  • Part-B is again divided into two segments; First section contains English and second is of General ability questions.

Total paper is of 900 marks and the time limit for completing the test is 150 minutes.

Most of the students fails in beating the exam because of their writing seep, So candidates be sure that if you are appearing for the exam you have write very quick and complete the paper on time.

NDA Sample Question Paper

Here below are few sample questions which may help you in competing, the entrance examination:

Part-A: Maths

Q1: If X and Y are any two non-empty sets, then what is (X – Y), equal to?

(a) X’-Y’

(b) X’nY

(c) X – Y’

(d) X’uY

Ans: (d)

Q2: Under which one of the following condition does the system of equations

kx + y + z = k – 1
x + ky + z = k – 1
x + y + kz = k – 1

(a) k = 1 or k = -2

(b) k = -2

(c) k ≠ -2

(d) k = 1

Ans: (a)

Q3: If 4x-6.2x+8=0, then the value of x is:

a)    1,2

b)    1,1

c)    1,0

d)    2,2

Ans: (a)

Q4: what is the sum of coefficients in the expansion of (1+x)n?

a)    2n

b)    2n-1

c)    2n-1

d)    n+1

Ans: (a)

Q5: Binary Representation of decimal number 45 is

a)    110011

b)    101010

c)    1101101

d)    101101

Ans: (d)

Tips To Complete Exam In Given Time

Part-B: General Ability

Q1: Each of the following nine items consists of a word or a group of words in capital letters, followed by four words or groups of words. Select the word or group of words that is most similar in meaning to the word in capital letters.

1. DEBONAIR

(a) Bed-ridden

(b) Candid

(c) Thrifty

(d) Elegant

Ans: (d)

Q2: Each of the following ten items consists of a word in capital letters, followed by four words or groups of words. Select the word or group of words that is most nearly opposite in meaning to the word in capital letters.

1. CONSUMMATE

(a) Dull

(b) Sluggish

(c) Imperfect

(d) Melancholy

Ans: (c)

Q3: I saw a …… of cows in the field.

a)    Group

b)    Herd

c)    Swarn

d)    Flock

Ans: (b)

Q4: The ruling party will have to put its own house …… order.

a)    In

b)    On

c)    To

d)    Into

Ans: (a)

Q5: Spot the error:

a)    I could not put up in a hotel

b)    because the boarding and lodging charges

c)    were exorbitant.

d)    No error.

Ans: (a)

Check NDA Upcoming & Latest Notifications

NDA Online Application Form NDA Syllabus/ Exam Pattern
NDA Eligibility Criteria NDA Coaching Institutes

UPSC Exam Calendar

Get More Sample/Previous Year Papers

About Portalforjobs

Check Also

Career In Video Game Industry – Job Opportunities, Career Growth, Scope

Career In Video Game Industry Video Game lovers who are seeking career in Video Game ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>