Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites www.bets.zone Read the reviews and compare sites to quickly discover the perfect account for you.
Home / Article / PHP Developer Interview Tips for Freshers | Latest Questions and Answers

PHP Developer Interview Tips for Freshers | Latest Questions and Answers

Interview for fresher is just like a Mount Everest Climbing. Freshers are really scared about the Interview Question. They don’t know about the interviewee questions and how to reply of that question.

PHP Developer Interview is for the web developer field. PHP has a wide scope in the web developer area. There are so many another languages in web developing but PHP is the most popular language to select as a career.

There are so many questions moving in the mind of freshers before the interview. They make a plan to give the answer of that particular question. Now we are here to provide you regarding the Latest Questions and its Answer which help in your interview.

Some important Latest Question and its Answers:

Q1.Who is the Father of PHP?

Ans. Rasmus Lerdorf

Q2. How do you pass a variable by value?

Ans. Put an ampersand in front of it, like $a = &$b

Q3. What the difference is between include and require?

Ans. Require () and include () are the same with respect to handling failures. However, require () results in a fatal error and does not allow the processing of the page. i.e. include will allow the script to continue.

Q4. What are the correct and the most two common ways to start and finish a PHP block of code?

Ans. The two most common ways to start and finish a PHP script are:

<? Php

[   --- PHP code----]

?>

And <?

[--- PHP code ---]

?>

Q5. What Is a Session?

Ans. It can be used to store information on the server for future use.

Q6.  What is the difference between final class and a final method?

Ans. “final” is introduced in PHP5. Final class means that this class cannot be extended and a final method cannot be override.

Q7.  How can PHP and HTML interact?

Ans. It is possible to generate HTML through PHP scripts, and it is possible to pass information from HTML to PHP.

Q8. How can we access the data sent through the URL with the GET method?

Ans. In order to access the data sent via the GET method, we you use $_GET array like this:

www.url.com?var=value
$variable = $_GET["var"]; this will now contain ‘value’

Q9. What are the differences between Get and post methods.

Ans. There are some difference between GET and POST method
1. GET Method have some limit like only 2Kb data able to send for request
But in POST method unlimited data we can send
2. When we use GET method requested data show in URL but
Not in POST method so POST method is good for send sensitive request.

Q10. What is the difference between $message and $$message?

Ans. They are both variables. But $message is a variable with a fixed name. $$message is a variable whose name is stored in $message. For example, if $message contains “var”, $$message is the same as $var.

Note: Dear Seekers you can get more updates regarding your search on our official website which is portalforjobs.com

About Portalforjobs.com

Check Also

Career In Video Game Industry – Job Opportunities, Career Growth, Scope

Career In Video Game Industry Video Game lovers who are seeking career in Video Game ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>